• image
  • image
  • image
  • image
  • image


Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek. Legtöbbször nem marad más ilyen esetben csak a remény és a magány sajnos. Alapítványunkkal viszont szeretnénk a reményt megerősíteni és a magányt megszüntetni. Arról biztosítani a hozzánk fordulókat, hogy nem maradnak egyedül abban a küzdelemben amit a betegségükkel, sorsukkal és állapotukkal kell megvívniuk. Mi mellettük tudunk állni és segíteni fogunk, ha ők is így szeretnék. Ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy megkeresnek minket és a segítségünket kérik. Legyen ez akár életviteli tanácsadás, mindennapi gondokban történő segítségnyújtás, rendszeres csoportfoglalkozás vagy speciális nyaralás a Balaton partján. Próbálunk olyan programokat szervezni, lehetőségeket biztosítani a rászorulóknak, melyek segíthetik őket az életvitelükben vagy pihenésükben. Olyan speciális lehetőségeket teremtünk meg valamint egyéni és csoportfoglalkozásokat is tartunk melyek javíthatnak az állapoton, megerősíthetik a beteget mentálisan és fizikálisan is. Ezeket speciális szervezéssel, odafigyeléssel, gyakorlatokkal, eseményekkel, kirándulásokkal és zenés rendezvényekkel szeretnénk elérni.

2021. évi részletes beszámolónk:


Nagy változással indítottuk az évet, tavaly év végén áthelyeztük működésünket és segítő kezeinket a Dunántúlra, egészen pontosan a "magyar tenger" északi partjának fővárosába, Balatonfüredre. Év elején megkaptuk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-től a működési támogatásunkat így ebben az évben már 300.000 forint állt rendelkezésünkre, hogy működhessünk és megkezdhessük azt a tevékenységet amit egyik fő célként magunk elé tűztünk. Bár a pandémia miatt elhúzódott a "nyitás", mi már tavasztól elkezdtük szervezni az augusztusi nyaraltatást, melyre sérült embereket invitáltunk meg kisérőjükkel együtt. Próbáltunk minden csoportból meghívni személyeket, hallás, mozgás és látássérülteket valamint mentálisan sérülteket is.

A program keretében az alapítvány vállalta a szállás megszervezését és fizette a szállásdíjat, valamint az ittlét alatt akadálymentes nyári programokat szervezett saját költségén melyen jól érezhették magukat a nyaralók és kikapcsolódhattak néhány napra a Balaton partján. Erről az eseményről ITT láthatók fotók és olvasható egy rövid leírás.

Együttműködési megállapodást kötöttünk szóban a Balatonfüredi Szent Benedek Szakközépiskolával, ahol a szálláslehetőséget biztosították az ideutazok számára, valamint egy hajózással foglalkozó helyi vállalkozóval is, aki sétahajózásra vitte a csapatot. Jövőre szeretnénk még több helyi érdekeltséget is bevonni programjainkba és egyre mélyebbre fűzni az együttműködést és a barátságot. A helyiek részéről nyitottságot tapasztaltunk erre s bízunk benne, hogy ez hosszútávon működő lehetőségeket fog teremteni. Kapcsolatba léptünk egy idén frissen megalakult helyi civil szervezettel is, a Mozgáskorlátozottak és Barátaik Balatonfüredi Egyesületével és a jövőbeni egymás segítéséről, kiegészítéséről beszélgettünk, ötletelgettünk. Sok közös pontunk van, gyümölcsöző kapcsolatra számíthatunk a jövőre nézve.

Év végén már elkezdtük szervezni a 2022-es évre tervezett nyaraltatást, melyre 5-6 sérült embert tervezünk meghívni a kisérőikkel, azonban egy nappal hosszabb időre. Karácsonykor 3 rászoruló családot is segített alapítványunk egy-egy élelmiszervásárlási utalvánnyal, hogy picit könnyebbé és meghittebbé tegyük az ő karácsonyi ünnepüket is. Ebben az évben még az ismerkedésé volt a főszerep, teszteltük az elképzelt és megvalósított programunkat és egyelőre csak olyan embereket hívtunk meg akikkel az alapítvány már régebben kapcsolatba került. Jövőre azonban már olyan embereket is vendégül fogunk látni, akik számunkra még ismeretlenek, igényeiket előre felmérni nem tudjuk, így nagyobb odafigyelést igényelnek, ezáltal fejleszthetjük magunkat és a segítő kezeinket. Igyekezni fogunk, hogy az élmény számukra is és a többiek számára is az ideihez hasonlóan kellemes legyen. We'll do our best! ahogy az angol mondaná... azaz a legjobb tudásunk szerint fogunk cselekedni!

2020. évi részletes beszámolónk:


A 2020as évnek is nagy reményekkel vágtunk neki bízva abban, hogy anyagi lehetőségeink megfelelőek és elegendőek lesznek, el tudjuk végezni eltervezett feladatainkat. Januárban sajnos hírt kaptunk arról, hogy nem kapunk kormányzati támogatást sem a működéshez sem pedig a szakmai programunk megvalósításához, így ismét egy nehéz év állt előttünk. Februárban értesítettek minket hogy tavasszal ismét alkalmazhatunk 2 megváltozott munkaképességű dolgozót, az EFOP keretében. Márciusban megkezdtük ennek intézését és áprilisban elkezdtük a közös munkánkat az új kollégákkal. Első fontos feladatunk volt a személyi jövedelem adó felajánlható 1 százalékát megcélzó hirdetések elkészítése és élesítése. Ezzel egyidejűleg az alapítvány honlapja is felfrissült, kibővült. Május elején ismét pályázatot adtunk be anyagi forrásra, egy elképzelt segítő szolgáltatást szerettünk volna megvalósítani belőle, aminek keretében 3-5 beteg vagy fogyatékkal élő személyt tudtunk volna az otthonában edzeni, segíteni, egészséges életmódra szoktatni valamint a pozitív életszemléletre megtanítani, hozzá segítve ezzel őket egy élhetőbb és önállóbb élethez. Sajnos ez a pályázatunk is elutasításra került így tovább folytattuk a pályázatok felkutatását, hátha sikerül még olyat találnunk ami lehetővé teszi az elképzelések megvalósítását. Júniusban egy közmunkában foglalkoztatott munkatársat vettünk fel, akinek segítségével elindítottuk egészséges életre nevelő és abban segítő/közreműködő csoportunkat. Masszázs és mozgásterápiát alkalmaztunk a foglalkozásokra ellátogató beteg vagy sérült embereken. Személyre szabott segítséget és útmutatást kapott mindenki aki kérte és úgy érezte, hogy tanácsra van szüksége az egészséges életvitelt illetően. Természetesen fizikai segítséget is kapott az akinek erre szüksége volt és kérte tőlünk. Szívesen bevásároltunk neki, ügyeit intéztünk a pandémia idején és utána. Ennek a programunknak ősszel lett vége.

Augusztusban pályázatot adtunk be elektromos városi kisautó vásárlására, mellyel a sérült társainknak szerettünk volna segíteni akár ügyintézésben, vásárlásban, akár pedig a szállításban és utaztatásban, kirándulásban. A környezetvédelmet és a takarékosságot szem előtt tartva csakis elektromos autó beszerzésében gondolkodtunk, ez a megoldás fért bele alapítványunk filozófiájába. Sajnos ezt a pályázatunkat is elutasította a támogatói bizottság, így ezt az elképzelésünket is dobhattuk a kukába. Sajnálatos tény az, hogy egy nagy elszántsággal működő, súlyosan sérült embereket kiváló ötletekkel segíteni próbáló alapítvány, amelynek határozott céljai vannak, amely már-már súrolja a közhasznúság határát, ennyire negatív megítéléssel bírjon szinte minden egyes pályázatnál. Elkeserítő és demoralizáló helyzet ez még akkor is, ha biztosan tudható az hogy vannak sokkal fontosabb munkával bíró civilszervezetek is, de az, hogy sem idén sem tavaly egyetlen pályázatot sem és ezzel együtt semmilyen anyagi forrást sem nyertünk el, ez számunkra felfoghatatlan. Szeptemberben egy sérült sorstársunkat bíztuk meg az alapítvány weboldalának üzemeltetésével. Tőle kapjuk a webhostingot, a szerverszolgáltatást és minden mást ami a website üzemeltetésével kapcsolatos. Természetesen megpróbálunk neki segíteni a vállalkozásának sikeressé tételében, lehetséges munkák felkutatásában és bármilyen más feladatban amiben a segítségünket kéri. Ősszel befejeződött a rokkantnyugdíjas munkatársak alkalmazása, befejeződött az egészséges életmódot népszerűsítő és segítő csoportunk működése az egyre erősödő koronavírus járvány miatt. El kell gondolkodnia alapítványunknak a működésén, a céljain, a megvalósításokon, mert támogatások híjján nem tudjuk a tevékenységünket folytatni és nem tudjuk a jót cselekedni. Támogatókra és támogatásokra van szükségünk!

Decemberben alapítványunk karácsonyi ajándékkal lepett meg egy fogyatékkal élő súlyos beteg hölgyet. Neki sajnos nem lehet gyermeke viszont nagyon szeretne, így kérése az volt, hogy egy gyönyörű szép élethű babát hozzon neki alapítványunk Jézuskája. Sajnos anyagi helyzete nem tette lehetővé hogy megvásárolja magának, a szociális otthon pedig ahol él, nem tudta teljesíteni a kérését. Szervezetünk megvizsgálta anyagi lehetőségét, egyeztettünk az intézményvezetővel, "írtunk a Jézuskának" és még ha erőn felül is de teljesítettük a kérést. Nagy örömöt szereztünk vele a vezetőség visszajelzése alapján illetve az átadáskor készített fotók is ezt bizonyítják. (megtekinthetőek itt) Köszönetként kaptunk Krisztinától egy novellát az ajándékozásról és saját költeményeit küldte el nekünk a szeretetről mint legfontosabb érzésről. (itt olvasható) Talán mégis van értelme folytatnunk? Tegyük továbbra is a jót? 2021-ben elválik...

2019. évi részletes beszámolónk:


Januárban lezártuk az előző évet, átvettük mely dolgokat sikerült megvalósítanunk az előre eltervezett célokból. Kis pihenés után, a hónap végén elkezdtük megtervezni az idei évünket. Célokból sikerült kitűzni magunk elé jó párat, sokkal jobbakat és nagyobb volumenűeket is mint a tavalyi esztendőben voltak.

Februárban elkezdtük a NEA pályázatok elkészítését a működési támogatásunkhoz és a szakmai programunk megvalósításához. Első budapesti megbeszélésen is túl vagyunk ez ügyben, melyeket követni fognak remélhetőleg még továbbiak. Ebben a hónapban egy önkéntessel bővült csapatunk. Zsolt egy 18 éves egri fiatal, aki nagyon szeretne önkéntesként tevékenykedni alapítványunknál. Szívesen segít beteg, sérült embereknek és szívesen foglalkozik velük a csoportfoglalkozásaink keretében. Az alapítványnál nagyon örültünk a jelentkezésének, megtisztelő hogy minket választott. Reméljük hosszútávon tudunk majd együtt dolgozni vele és a példáját követve más fiataloknak (és időseknek) is kedvet csinál az önkéntességhez és a másokon történő segítségnyújtáshoz. Ha valaki szeretne csatlakozni hozzánk, keressen bátran és találkozzunk egy beszélgetésre! :-)

Márciusban elkezdtük megtervezni a motivációs beszélgetéseinket. Tavalyi színhelyünk tulajdonosával is felvettük a kapcsolatot és semmi akadályát nem látta annak, hogy idén is a Gál Tibor pincészet különtermében rendezzük meg ezeket a délutánokat. Nagyon vártuk a beadott működési pályázatunk elbírálásának eredményét, de sajnos még semmi hír nem érkezett róla. Ebben a hónapban elindítottuk a rendszeresen tartandó látás és mozgástréningjeinket, melyeket heti, 2 heti ismétléssel tartunk. Keddenként a látásjavítással és a szemmel foglalkoztunk, csütörtökönként pedig a testtel, a mozgással.

Áprilisban sajnos nem kaptunk még értesítést a pályázatunkról, így maradt a tovább tervezés. Terveztük az idei kiadásainkat, rendezvényeinket és elképzeléseinket melyeket az idén vagy egy esetleges pályázati elutasítás miatt jövőre szeretnénk megvalósítani.

Május elején megkaptuk az értesítést, hogy nem nyertünk NEA támogatást a 2019-es évre, az alapítvány működésére így ezt az évet "takarékon működve" kell átvészelnünk. Sajnos a megmaradt kis vagyonunk az alapítvány életben tartására éppen elég lesz viszont így az eltervezett rendezvényeinket, céljainkat nem tudjuk megvalósítani. Mindenesetre talonba tettük őket, jövőre ismét megpróbálunk működésünk elősegítésére pályázatot beadni, hátha akkor sikerrel fogunk járni és nem elutasítást hanem támogatást kapunk az államtól.

Júniusban egy külföldi utazást szerveztünk Csehországba, ahol egy látástréningeket vezető terapeutával, egy régi barátunkkal találkoztunk. Beszélgettünk az életünkről, az eddig elért sikerekről és elszenvedett kudarcokról. Viszont felvázoltunk egy jövőbeni közös munka lehetőségét melyet mindketten nagy örömmel támogatnánk. Az alapokat ez ügyben lefektettük és megpróbáljuk kialakítani a hosszú távú együttműködést a szervezeteink és országaink között.

Júliusban ismét megkerestük a tavalyi évben meglátogatott gyermekotthont azzal a céllal, hogy idén is el szeretnénk vinni egy nagy adag jó minőségű ruhaadományt az ott élő árva gyermekeknek. Az intézmény vezetőjétől pozitív visszajelzést kaptunk erre és a hónap második felében el is vittük személyesen a számukra összegyűjtött 4-5 zsáknyi ruhát. Találkozhattunk néhány bentlakó gyermekkel is látogatásunk során és beszélgethettünk velük. Megkérdeztük őket, hogy mennyire örülnek az adománynak és mire lenne még szükségük a jövőben. Mi az amit örömmel fogadnának és boldogan használnának az otthonban. A beszélgetés alatt néhányan kipróbálhattak egy aktív kerekesszéket is és megtapasztalhatták a használatával járó nehézségeket. Mivel gyermekek, ezért a nehézségekre nem annyira figyeltek, inkább a lehetőség és a játék fogta meg őket a kipróbáláskor. Azt mondták még sosem próbáltak ki hasonló szerkezetet ezért hasznosnak érezték a lehetőséget. Az intézmény vezetőjével megállapodtunk abban, hogy jövőre ismét meglátogatjuk őket, ismét összegyűjtünk ruhákat és a gyermekek által kért játékokat is viszünk nekik. Az állami támogatás hiányában első motivációs beszélgetésünket ily módon, a gyermekekkel folytattuk, a másodikat pedig őszre, egy hajléktalanokkal törődő intézménybe szervezzük, melyet egy ruha és egy esetleges ételosztással együttesen szeretnénk megvalósítani. Jelenleg ezt kezdjük majd el szervezni a nyár végétől. Őszintén reméljük, hogy ezt a munkánkat is siker fogja koronázni.

Augusztusban látókörünkbe került egy Szlovéniában található üdülőnek is beillő rehabilitációs intézmény, ahol kimondottan izombetegségben szenvedő páciensekkel foglalkoznak célirányosan. Szeretnénk a későbbiekben velük felvenni a kapcsolatot és lehetőség szerint egy együttműködést kialakítani. Jövőre személyesen szeretnénk meglátogatni az intézetet és beszélgetni az esetleges közös munkáról.

Szeptemberben a nyár végeztével újra elkezdtük a csoportfoglalkozásainkat. 2 hetente egy-egy alkalommal tartjuk meg a szemtréningeket és a mozgásterápiás összejöveteleinket. Alkalmanként 3-6 személy részvételével végezzük a gyakorlatokat. Ezekről képeket itt tekinthettek meg. A visszajelzések a résztvevőktől nagyon pozitívak, örömmel végzik otthon is az "edzéseket". Egy-két kisebb eredményről és javulásról is beszámolnak barátaink, melyek örömmel töltenek el és értelmet adnak munkánknak. Reméljük egyre többen fognak majd részt venni óráinkon.

Októberben egy vak sorstársunk kért meg minket, hogy segítsünk neki az éjszakai pihenésének jobbá tételében. Elmondta, hogy mire lenne szüksége. Segítettünk neki kiválasztani az ő általa felvázolt paraméterekkel rendelkező matracot és közreműködtünk annak megvásárlásában. E hónap végére egy hortobágyi kirándulást tervezünk melyre sérült fiatalokat fogunk meghívni, akik szeretik a természetet és a kirándulást. Közös program keretében szeretnénk megnézni a madárkórházat, a nemrég elkészült gyalogos hidat valamint egy rövid túraútvonalat fognak azok végigjárni akik erre fizikailag képesek. 1 vagy 2 naposra tervezzük a kiruccanást, igénytől függően. Ebben a hónapban új innovációs ötletekkel gazdagodtunk s el is kezdtük kidolgozni őket. Már a jövő évre kezdtünk koncentrálni és tervezni a megvalósítandó célokat. Szakmai programot állítottunk össze, működésünket terveztük át és mindezekhez költségvetési terveket készítettünk. Ha minden jól megy, e hónap végére teljesen összeáll a 2020-as évre tervezett tevékenységünk listája. Izgalmas év elé nézünk! :)

2018. évi részletes beszámolónk:


A Magyar Segítő Kezek Alapítvány tényleges működését 2018 januárjában kezdte meg, alapítására 2017 második félévében került sor. Ez év elején az alapítvány sikeresen felvett két megváltozott munkaképességű személyt EFOP támogatás keretében. Munkatársaink online, és irodai adminisztrációs feladatokat látnak el, melyek segítik az alapítvány gördülékeny működését. Kezdetben megterveztük az alapítvány idei fő feladatait, célkitűzéseit. Legelső feladatként a háttérmunkálatoknak láttunk neki. Kiépítettük a közösségi médiafelületeken megjelenésünket (Facebook, Twitter, Instagram, Google+, Youtube) és az alapítvány honlapja is működésbe lépett (http://www.hhhands.eu). Adatbázisokat készítettünk, melyek segíthetik a kapcsolatok kiépítését egyéb már működő helyi és közelben található szervezetekkel. Fő feladataink közé tartozik az alapítványunk számára egy egri telephely kialakítása; csoportos tréningek elindítása (látástréning, Sclerosis Multiplex tréning, izomdisztrófia tréning); előadássorozat indítása több témában (egészséges életmód, motivációs előadások, pozitv életszemlélet); munkaerő bővítés (személyi segítők, önkéntesek bevonása); együttműködés kiépítése hasonló civil és cél szervezetekkel, egyesületekkel; mesemondó délután és kabalajáték osztás szervezése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben a gyermekosztályon fekvő gyermekeknek; rászoruló szervezetek számára ruha adományozás. Ebben a hónapban sikeresen leadtuk a Nemzeti Együttműködési Alap által meghirdetett „Civil szervezetek működési támogatása 2018” és a „Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2018” elnevezést viselő pályázatokat.

Februárban nekiláttunk programjaink részletes kidolgoásának, elkezdtük felvenni a kapcsolatot motivációs előadókkal, doktorokkal, szakemberekkel, akik segítségével fogjuk lebonyolítani előadásainkat. Folytatódtak a webes háttérmunkálatok illetve az adatbázisok töltése, kezelése. Igényfelmérést végeztünk (szóbeli megkérdezés), hogy milyen segítségre lenne szükségük, miket szeretnének a beteg emberek, amivel mi támogatni tudjuk őket. Kollégáink folyamatosan figyelték az aktualitásokat, pályázati lehetőségeket.

Márciusban elindítottuk az első csoportfoglalkozásunkat, amellyel a látássérülteknek illetve szem problémákkal küzdőknek szeretnénk segíteni. A csoport 4-6 fővel indult és kéthetente találkozik, aminek létszámát a későbbiekben bővíteni szeretnénk. A csoport tagjai megismerkedtek többféle szemlazító technikával és megtanulták a szem környéki izmok ellazítását is. Ebben a hónapban már éles tartalommal tudtuk tölteni a közösségi médiafelületeinket (pl: filmajánlók, egészséges ételreceptek stb.). Az egyik munkatársunk, távoktatási program keretében, melyet a Távoktatási Intézet által meghirdetett pályázaton sikerült elnyernie, elkezdte a felkészülést a minősített pályázatíró, pályázati figyelő szakmódszertani záróvizsgájára, melyre áprilisban került sor. Hónap végén beadásra került a Tesco Global Zrt. által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázatunk. Továbbá az alapítvány közreműködött egy súlyos beteg fiatalember és családja számára tetőfelújítás megtervezésében, közreműködő partnerek keresésében.

Áprilisban folytatódtak a látástréning csoportunk foglalkozásai, elmondhatjuk, hogy beszámolóik alapján a résztvevők pozitív hatást érzékeltek a tréninget követően. Ingatlanközvetítőkkel történt meg a kapcsolatfelvétel, mivel szeretnénk az alapítványnak egy központot létrehozni Egerben. A fentebb említett kollégánk sikeres minősített pályázatíró, pályázati figyelő szakmódszertani záróvizsgát tett jeles eredménnyel. Nagyon büszkék vagyunk rá. Ebben a hónapban került sor több pályázatunk elbírálására. A Tesco Global Zrt. által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázat eredményhirdetésére, melyen sajnos nem sikerült pályázati forráshoz jutnunk. A Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működési támogatása 2018” pályázaton alapítványunk 500.000 forint összegű támogatásban részesült. A „Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2018” pályázat valószínűleg májusban hirdet eredményt.

Májusban kollégánk számára folytatódott a képzés, május 23.-án került sor a következő szakmódszertani záróvizsgája, amely pályázati bíráló, monitoring szakértő névre hallgat. A szakmódszertani záróvizsga akadályait sikeresen vette, jó eredménnyel zárt. Gratulálunk! Folytatódott a motivációs trénerekkel, orvosokkal, szakemberekkel történő kapcsolattartás. Ebben a hónapban találkoztunk Budapesten Trexler Erik 19 éves, fogyatékkal élő motivációs előadóval. Az ingatlanközvetítők ajánlatai alapján megtekintésre került néhány felkínált ingatlan, hogy megfelelnek-e az alapítvány működési követelményének. Eddig sajnos még nem sikerült megtaláltunk megfelelő ingatlant. A leendő előadásainkhoz is elkezdtük keresni helyszínt és szponzorokat, akik támogatják munkánkat. Két lehetséges helyet sikerült találni, az intézményekkel folyik a kapcsolattartás és a szervezés. Alapítványunk közreműködött egy Sclerosis Multiplex betegségben szenvedő barátunk gépjármű vásárlásában. Pályázat összeállításában és benyújtásában segítettünk egy másik mozgássérült ismerősünkön az AUTÓPLUSZ-2018-2 pályázati dokumentáció kapcsán.

Júniusban ruhaadományozást kezdtünk el szervezni lakóotthonban élő gyerekek számára, melyre majd júliusban kerül sor. Pályázatot írtunk ki „Nyújtsd a kezed” címmel, amelyen sérült vagy fogyatékkal élő emberek számára adunk lehetőséget az alapítványunk logójának megtervezésére. Felvettük a kapcsolatot az egri Agria Parkkal egy, 2019-ben szervezendő fotó/festmény/rajz/művészeti kiállítással kapcsolatban. Adatbázis készült az egri szociális intézményekről és otthonokról, néhány intézménnyel fel is vettük a kapcsolatot.

Júliusban egy újabb budapesti látogatásunk során találkoztunk Lippai Mariannával az Életkedv blog írójával, akit szeretnénk, ha az előadás sorozatunkban részt venne majd, mint előadó és beszélgető partner. Július 23.-án került sor az első ruhaadományozásunkra, amellyel a Mónosbéli Gyermekotthon lakóin segítettünk. Leginkább serdülő fiatalok számára jutattunk el jó minőségű nadrágokat, felső ruházatot, sapkákat és egyéb kiegészítőket, aminek nagyon örültek a gyerekek és az intézmény vezetői. Ebben a hónapban egy hallássérült sorstársunknak segítettünk álláskeresésben és állásinterjúban ami sikeres volt, azóta is folyamatosan dolgozik ezen a munkahelyen.

Augusztusban felvettük a kapcsolatot helyi pincészetekkel, megtekintettük őket és kiválasztottuk az előadásaink helyszínének legmegfelelőbbet. Ebben a hónapban vásároltunk kerti bútorokat és kiépítettük a csoportfoglalkozások helyszínét.

Szeptemberben elkezdtük az első motivációs beszélgetésünk megszervezését. Augusztus elején lehetőséget kaptunk a Gál Tibor pincészettől, hogy az alapítvány a motivációs beszélgetéseit a Fúzió borbár különtermében tarthassa. Remek helyszínen, megfelelő körülmények között, akadálymentes helyszínen. Trexler Erik motivációs előadó e hónap 29-én volt a vendégünk mely beszélgetésről itt láthatóak a fotók. Ebben a hónapban kezdtük el szervezni a 2. és 3. motivációs beszélgetésünket is és tervezni az arculatot és látványtervet a háttérhez.

Októberben folytattuk az előadásaink szervezését, meghirdettük a 2. és a 3. beszélgetésünket a közösségi médiákban. Nyomdákkal vettük fel a kapcsolatot, hogy az elképzelt és megtervezett arculatot megvalósítsuk. Október 27-én vendégül láthattunk a Fúzió borbárban 2 nagyszerű embert, Kurucsai Szabolcsot a vak szakácsot és Bovier Györgyöt, egy válogatott kerekesszékes teniszezőt. Remek 2 órát beszélgettünk és boroztunk a jelenlevőkkel közösen. Erről a rendezvényünkről is készültek fotóink melyeket itt találhattok. Nagy erőkkel folynak a novemberi Lippai Marianna estjére is az előkészületek, melyet nagy érdeklődés előz meg. Olyannyira, hogy e miatt már egy következő, januári rendezvényre is le kellett szerződnünk az előadóval, mert rengeteg érdeklődőnek nem maradt lehetősége belépőt váltani.

Novemberben megvalósítottuk legnagyobb rendezvényünket, ami egy motivációs előadás volt Egerben. Sztárvendégként Lippai Mariannát hívtuk meg Budapestről aki évekkel ezelőtt elveszítette súlyos betegségben szenvedő kislányát. Ő ennek hatására lett motivátor, azóta sugároz pozitív energiát és pozitív gondolatokat az emberek felé. Nagyon népszerű az interneten, rengeteg ember követi életét és tanácsait. Több mint 60 fő részvételével zajlott az esemény mely a visszajelzések alapján nagyon jól sikerült. Erről fotókat itt lehet megtekinteni.

Decemberben összesítettük az első évünket. Megnéztük azt, hogy tapasztalatunk alapján mire lesz szükségünk a következő évben ahhoz, hogy még jobb és színvonalasabb beszélgetéseket, programokat tudjunk szervezni az érdeklődőknek. Tökéletesítettük a hangtechnikai felszerelésünket, így élvezhetőbbé tesszük a jövő évi rendezvényeinket. Átbeszéltük teendőinket és feladatainkat melyek ránk várnak a következő esztendőben. A munkánkat tovább szeretnénk folytatni és azon leszünk hogy ezt a lehető leghatékonyabban tegyük. December utolsó hetében egy jó hangulatú összejövetellel zártuk az évet melyet szeretnénk rendszeressé tenni. Az első lépéseket minden értelemben és minden irányban megtettük!

2017. évi részletes beszámolónk:


Ez év Augusztusában megkezdte működését alapítványunk. Első lépésként egy nem túl drága de jó minőségű cégautó vásárlását tűztük ki célul, mert ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy fogyatékosokként, mozgássérültként beteg és fogyatékkal élő embereknek segíteni tudjunk.

Szeptemberben álláshirdetést adott fel az alapítvány, megváltozott munkaképességű kollégát kerestünk irodai és adminisztrációs feladatokhoz. Állásinterjúkat bonyolítottunk és később sikerült is megtalálnunk 2 munkatársunkat. Közben folyt a céges autó keresése is, szerettünk volna egy olcsó, ár/érték arányban azonban jó lehetőséget találni.

Októberben megismerkedtünk a 2 leendő kollégánkkal, Mónival és Gáborral, majd hónap végén pedig elkezdtük az alkalmazásba vételükhöz szükséges teendők intézését. E hónap végére megtaláltuk a megfelelő személygépkocsit is és alapos vizsgálat után úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk.

Novemberben az alapítványunk tulajdonosa lett egy 1. generációs Honda Jazz személygépkocsinak melyet örömmel vettünk használatba. Ez a vásárlás most már lehetővé tette a szervezetünk tényleges működésének a megkezdését, elindulhattunk vele az úton. :) A hónap második felében, Európai Úniós pályázati forrásból finanszírozott keretek között elindítottuk a 2 új kolléga felvételét melyet December közepére terveztünk véglegesíteni.

Decemberben még folytak az alkalmazottak felvételével kapcsolatos dolgok és mivel nem haladtak zökkenőmentesen, így a felvételüket csak a következő év Januárjától tudtuk megoldani.