• image
  • image
  • image
  • image
  • image


Idén, 2021-ben útjára indítottuk szabadidős programunkat Holiday 2021-2023 címmel. Projektünk keretében az alapítvány minden évben Balatonfüredre invitál valamilyen fogyatékossággal élő személyeket és velük együtt egy-egy kísérőjüket is. A Balaton északi partjának központjában akadálymentes szállást biztosítunk számukra, akadálymentes programokat szervezünk, akár személyre szabottan is ha ezt a résztvevő állapota és helyzete megkívánja. Ez évben kezdésként vendégül láttunk 2 mozgássérült személyt, egy kerekesszékest a feleségével és egy SM beteg fiatalembert gyermekeivel egy hangulatos nyaralásra. Vendégünk volt továbbá 2 hallássérült is, 2 mentálisan sérült személy, egy szervi beteg fiatal valamint egy látássérült fiatal hölgy is. Augusztusban ők és segítőik, 2 csoportban 4-4 napot tölthettek a magyar tengernél a Magyar Segítő Kezek Alapítvány szervezésében. Kikapcsolódásukhoz nagyban hozzájárult a Balatonfüredi Szent Benedek Szakközépiskola és Kollégium, ahol kedvezményes szálláslehetőséget kaptak a gyönyörűen felújított és korszerűsített kollégiumi épületben, a nyaraláson résztvevők. Köszönjük! https://szentbenedekszallas.hu Továbbá segítő kezet nyújtott még a Vanyolai Hajózási Kft is, melynek köszönhetően kedvezményes áron vehettek rész sétahajózáson az itt nyaralók. Köszönjük Kapitány Úr! https://www.vanyolai.hu/hu Valamint köszönettel tartozunk Navratyil Sándor paralimpikonnak, aki elfogadta meghívásunkat egy kellemes délutáni motivációs beszélgetésre. Köszi Sándor! :-) Következő évben szeretnénk még több programot szervezni, még több helyi vállalkozást bevonni a sérült emberek pihenésébe és a szórakoztatásába. Tervezzük a városnéző vonatozás megszervezését valamint kedvezményes étkezés lehetőségét is szeretnénk megteremteni helyben, a segítségünkkel Balatonfüredre látogatóknak. Dolgozni fogunk ezen lehetőségek megszervezésén, hogy a következő évben még nagyobb élményhez juttathassuk hozzá fogyatékos embertársainkat. És hogy miért? Mert jó érzés a jót cselekedni és szívmelengető ilyen visszajelzéseket olvasni a résztvevőktől:

Balázs:

"Kedves MSKA!
Szeretném megköszönni az augusztusi kirándulást. Lehet, hogy az én hibám, hogy betegségemből fakadóan illetve gyerekkoromban zárkózottságom miatt nem tudtam magam ilyen jól érezni, de azt kell mondjam talán még életemben nem volt ilyen jó nyaralásom. Kellemes volt maga Balatonfüred is, a programok is és a társaság is nagyon szimpatikus volt."
2021.08.30.

Mónika és Ádám:

"Köszönjük a lehetőséget, hogy a Magyar Segítő Kezek Alapítvány álltal meglátogathattuk a Magyar Tengert. A Covid-19 miatt kialakult pandémia sajnos mint mentálisan, mint fizikailag megviselt minket (emgem is és a kisérőmet is, aki a párom is egyben). A nyaralásnak köszönhetően sikerült feltöltődni, kicsit magunk mögött hagyni mindent, ki tudtunk rázódni a szürke hétközmapokból. A programokat èlveztük, minden akadálymentesen megközelíthető volt látássérültkènt. Visszatekintve pozitív töltetet ad. Már most szeptemberben vágyunk vissza a parta! Remèljük, hogy lesz mèg a későbbiekben lehetőségünk ismèt felöltödni. 🙂"
2021.09.07.

Tamás és Zsuzsa:

"Tisztelt MSKA dolgozók, Tisztelt Janyik János! 2021. augusztus hónapban az Önök segítő munkájuknak köszönhetően 4 feledhetetlen napot töltöttünk Balatonfüreden. Az Önök által biztosított akadálymentesített szállás maximálisan megfelelt a kerekesszékes használatnak. Köszönjük hogy megismerhettük Balatonfüred és környéke szépségeit, a Tihanyi Apátság értékeit. Csodálatos volt a szervezett hajókirándulás, a közös vacsorák, a tapasztalatcsere, és a kapott hasznos tanácsok. Barátságot kötöttünk az alapítvány segítségével szintén ott nyaraló sorstársakkal. Köszönjük hogy szebbé tették életünket ezzel a pár nappal. Munkájukhoz további kitartást, sok sikert és örömöt kívánunk!"
2021.09.01.

Krisztián és Katalin:

"Kedves János és Kedves Alapítvány! Mind a mai napig hálás szívvel gondolunk rátok és a Balatonon töltött napokra. Csodás kikapcsolódás, feltöltődés volt. Mind mentálisan (lelkileg), mind (úgy érezzük) testileg erősödtünk. Még egyszer nagyon szépen köszönjük a lehetőséget! Ölelés: Katalin és Krisztián

A balatoni nyaralásról készült fotók és videók ITT tekinthetők meg.